Στα περισσότερα Μουσεία της Ελλάδας τα πήλινα αγγεία αποτελούν τα πιο συνηθισμένα εκθέματα. Αγγεία εξάλλου είναι τα αντικείμενα που έρχονται στο φως με τη μεγαλύτερη συχνότητα στις ανασκαφές. Μόνο από την Αττική έχουν σωθεί περίπου 80.000 ακέραια διακοσμημένα αγγεία. Περιδιαβαίνοντας λοιπόν ανάμεσα στις προθήκες με την κεραμική και παρατηρώντας τις παραστάσεις, ο επισκέπτης έχει την εντύπωση πως ξεφυλλίζει ένα βιβλίο με φωτογραφίες μαθαίνοντας έτσι πως ζούσαν, ντύνονταν, διασκέδαζαν, δούλευαν, λάτρευαν τους θεούς τους οι αρχαίοι Έλληνες.
Το περιεχόμενο της Μουσειοσκευής παρέχει πληροφορίες για τα βασικά στάδια κατασκευής ενός πήλινου αγγείου, τους πιο αντιπροσωπευτικούς κεραμικούς ρυθμούς, -τον τρόπο δηλαδή διακόσμησης των αγγείων κατά τη Γεωμετρική, την Αρχαϊκή και την Κλασική περίοδο στην Αττική- τα σχήματα και τις ονομασίες των αγγείων, καθώς και τη σχέση ανάμεσα στα διάφορα σχήματα και τη χρήση.
Η Μουσειοσκευή σχεδιάστηκε κυρίως για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο σχολείο ως εκπαιδευτικό υλικό στο μάθημα της Ιστορίας, της Χημείας και των Εικαστικών, της Μουσικής,της Γεωμετρίας, είτε ως προετοιμασία της επίσκεψης των μαθητών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αλλά και οποιοδήποτε Μουσείο της Ελλάδας διαθέτει συλλογή αγγείων.